You are currently viewing Astronoomiaviktoriini Pulsar tulemused – koolipreemia!

Astronoomiaviktoriini Pulsar tulemused – koolipreemia!

Suur aitäh kõigile õpilastele, kes osalesid 9. märtsil veebipõhisel astronoomiaviktoriinil Pulsar, teid oli nii palju, et VGM võitis gümnaasiumiastmes eriauhinna kõige aktiivsem osaluse eest. Selleks on Tartu observatooriumi külastus koos sealsete haridusprogrammidega. Kui kooliga on ühendust võetud, saab mõelda, kuidas seda kasutame.

Iga klassiastme kümme tublimat õpilast saavad diplomi. Lisaks tunnustatakse parimaid täiendavate auhindadega. Diplomid ja auhinnad toimetatakse õpilasteni märtsikuu jooksul.

VGM tipud astronoomia valdkonnas:
G1 (üle Eesti 63 osalejat)
VGM-st – Karmen Tarro, Miles Werts ja Mirtel Põlluäär

G2 (üle Eesti 82 osalejat)
VGM-st – Maria-Eliise Muinaste (4. koht ja 9. koht gümnaasiumi üldarvestuses!), Steven Ernits (8. koht ja 16. koht gümnaasiumi üldarvestuses!), Vincent Paul (11. koht ja 21. koht gümnaasiumi üldarvestuses!), Merilyn Aasna, Liisbet Rümmel, Trinity Talas, Eva-Riin Järve, Artur Kaal, Kaur-Erik Lüüs, Iko Marten Kiisler, Rahel Jaanson, Mihkel Kotta, Lisette Ruut, Seveli Savest, Andres Siinmaa, Gloria Veskimeister, Meribel Kuusik, Patrik Tamm ja Victoria Tagliabue.

G3 (üle Eesti 63 osalejat)
VGM-st Miriam Iris Maiste (7. koht ja 16. koht gümnaasiumi üldarvestuses!), Tanel Paal (11. koht), Karl Laine, Robin Poksi, Marten Juhansoo, Oliver Ojang, Lukas Gerbjörn, Andreas Proos, Kait Kontra Tähe, Simone Lensin, Robin Kivirand, Hendrik Kivisikk, Kertu-Liisa Sarap, Erik Paurson, Oscar Moretti, Ats Laanes, Marta Toomsalu, Regno Paabut, Oskar Jõgi, Sander Otsing, Sigrit Tänav, Elisa Tamm, Anders Aruoja, Jonas Laas, Liisa Õim, Karina Hanniotti, Railin Viik, Karl Kink, Mattias Linholm, Henrik Mürk, Mattias Kasela, Hanna Liisa Sulg, Kregor Jakobson ja Gretel Abner.

Osalejad said vastata astronoomia ja loodusteadustega seotud faktiküsimustele, tunda ära erinevaid taevakehasid ja leida piltidelt tähti. Sel aastal jätkusid ka eksootilisemate tsivilisatsioonide astronoomiat ja kalendrisüsteeme tutvustavad küsimused. Õpilased analüüsisid näiteks ühte kõige varasematest teadaolevatest kuu-kalendritest, mille mõtlesid välja sumerid tänapäeva Iraagi aladel asunud Mesopotaamias.

Suur aitäh ja palju õnne diplomeeritutele!

Ingrid Rõigas