You are currently viewing Kõnevõistlus 2022

Kõnevõistlus 2022

18. märtsil 2022. aastal toimus Viimsi Gümnaasiumis vabariiklik internetipõhine kõnevõistlus teemal „Meie homne on meie endi teha“ (T. H. Ilves).

Kõnevõistluse eelvooru laekus 21 kõnet kahest gümnaasiumist. Lõppvooru kutsus žürii (Kaidi Kolsar, Külli Täht, Kirsi Rannaste, Ülle Pinnonen, Ülle Hermlin)  16 kõnelejat, kes esitasid 14. märtsil oma eelvooru saadetud kõne. Lisaks sellele said kõik osalejad ülesande ette valmistada 1-minutiline kõne teemal “Noorte valikud tänases maailmas” ning see esitada.

Žürii, kuhu kuulusid Viimsi Kooli eesti keele ja kirjanduse ning kõne- ja väitlusõpetaja Liis Remmel, Viimsi Püha Jaakobi kiriku õpetaja Mikk Leedjärv ja Viimsi Gümnaasiumi õppekorraldusjuht Ingrid Hermet, tegi pärast pingelist arutelu teatavaks lõppvooru tulemused. I koha saavutasid Viimsi Gümnaasiumi õpilased Eva-Maria Pajuri (juhendaja Ülle Pinnonen) ja Hanna Liisa Sulg (juhendaja Kirsi Rannaste),  II koha pälvis Helis Luks Saaremaa Gümnaasiumist (juhendaja Anni Haandi). Kolmas koht kuulus Kasper Sebastian Sillale  Viimsi Gümnaasiumist (juhendaja Ülle Hermlin). 

Kõnevõistlust modereeris Viimsi Gümnaasiumi õpilane Iko Marten Kiisler. Oma esinemisega elavdasid kõnevõistlust Viimsi Gümnaasiumi etlejad Iko Marten Kiisler, Eva-Riin Järve  ja Maria-Eliise Muinaste.

Täname kõiki kõnevõistluse lõppvoorus osalenud õpetajaid ja nende juhendajaid. Viimsi Gümnaasiumist osalesid kõnevõistluse lõppvoorus veel Eva-Riin Järve, Robin Kivirand (juhendaja Ülle Hermlin), Oscar Moretti, Ann Margaret Hünerson, Daniel Kiwan, Karolin Kasemaa, Marta Toomsalu (juhendaja Kirsi Rannaste), Saaremaa Gümnaasiumist Taavet Kütt, Henry Härm (juhendaja Piret Tänav) ja Käti Saar (juhendaja Anni Haandi).

Kõnevõistluse korraldamist koordineeris Kirsi Rannaste, abiks olid Signe Rohtla ja Martin Männik.