You are currently viewing Claudia Matt (G2) osales Tõreveres Tartu Observatooriumi Inspiratsioonipäeval “Naised kosmosEST”

Claudia Matt (G2) osales Tõreveres Tartu Observatooriumi Inspiratsioonipäeval “Naised kosmosEST”

VGM G2-2 õpilane Claudia Matt osales 8. oktoobril Tõreveres Tartu Observatooriumi Inspiratsioonipäeval “Naised kosmosEST” (https://kosmos.ut.ee/et/uritused/inspiratsioonipaev-naised-kosmosest).

Oma loo teekonnast kosmose juurde rääkisid Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees ja rakendusliku kaugseire professor Anu Noorma, Euroopa Kosmoseagentuuri kosmosetööstuse ekspert ja astronaudiks kandideeriv Gertrud Talvik, Tartu Ülikooli Tartu observatooriumi insener Mari Allik, tähefüüsika teadur Heleri Ramler, tähefüüsika doktorant Anni Kasikov ning kosmosetehnoloogiate ekspert Aire Olesk.

Claudia kokkuvõte päevast:
“Ma olen väga õnnelik, et sellise võimaluse sain! Teadlased rääkisid noorele publikule oma karjäärist, õppetundidest, kogemustest jpm. Kohe, kui observatooriumisse sisse astusin, võtsid mind nii sõbralikud ja toredad inimesed vastu, mis tekitas head meeleolu. Jäin väga rahule ning sain palju uusi teadmisi, mis laiendasid minu silmaringi meeletult.Kõige suurem väljakutse oligi üksinda Tõraveresse minemine, mis on tegelikult minu jaoks tundmatu koht. Siiski olen uhke ja isegi sooviks uuesti observatooriumit külastada. Kusjuures, isegi natuke kurb oli sealt ära minna, nii hakkas meeldima.”

Üritus oli suunatud eelkõige põhikooli lõpuklasside ja gümnaasiumi tüdrukutele.