You are currently viewing VGM õpilased osalesid aprillis TalTechi Energiatehnoloogia erialavõistlusel

VGM õpilased osalesid aprillis TalTechi Energiatehnoloogia erialavõistlusel

Tallinna Tehnikaülikooli Energiatehnoloogia Instituut ja Eesti Soojustehnika Inseneride Selts (ESTIS) kutsusid kõiki Eesti 10. – 12. klasside õpilasi osalema esimest korda toimuval Energiatehnoloogia Erialavõistlusel (http://estis.ee/energiatehnoloogia-erialavoistlus). VGM-st osales kaks võistkonda:

G1 – Faktimasin – Karl Kukk, Aksel Tamm ja Eva-Riin Järve
G2 – Kugelblitz – Oscar Moretti, Erik Paurson, Andreas Proos

Võistlus koosnes kahest osast. Teooria osas anti osalejatele infot mõne energiatehnoloogia valdkonna kohta, mille põhjal tuli lahendada ülesanne või vastata küsimusele (http://estis.ee/ulesanded). Praktilises osas tuli aga käed külge panna ja ehitada kindla eesmärgiga Rube Goldbergi masin, mille jaoks võis kasutada ainult etteantud vahendeid (pildil).

Kokku osales 16 võistkonda, tugevate koolide tugevas konkurentsis saavutasid meie võistkonnad 7. ja 9. koha (http://estis.ee/tulemused) – esimese korra kohta väga hästi, palju õnne!

Korraldajate kommentaarid:
Mõte tuli vajadusest eriala populariseerida ja oli tunne, et senised tegevused nagu lihtsalt loengute ja virtuaalsete töötubade tegemine, ei toimi, vaja on inimesed saada kaasa mõtlema ja tegema.
Selliste asjade korraldamine on alati hea võimalus ka tudengeid kaasata, näiteks selle võistluse puhul neli teooria ülesannet viiest olid tudengite koostatud.
Võistlusele laekunud teooria lahenduste pealt on näha, et üldiselt on õpilased väga nupukad ja füüsikaline maailmapilt on kõigil paigas. Mõni õpilane ka kirjutas pärast ja soovis arutleda lahenduse üle, see oli alati väga tore.
Kuna tagasiside võistlusele on olnud võimas, siis praegu on plaan järgmisel aastal kindlasti uuesti korraldada.

Vaata videot siit: https://www.youtube.com/watch?v=e_2eM2Yck0c

Ingrid Rõigas