You are currently viewing G3 õpilased Tartu observatooriumis Tõraveres

G3 õpilased Tartu observatooriumis Tõraveres

7. mail külastasid G3-2 õpilased füüsikaõpetaja Ingrid Rõigase ja lennujuhi Lemme Randmaga Tartu observatooriumi Tõraveres. Õpilased läbisid aktiivõppeprogrammi “Astronoomia”.

Õppeprogrammi sisuks oli anda ülevaade kosmosest, kui Maal elu võimaldava keskkonna tegurist. Piiritleti kaasaegsed arusaamad, teadmised ja prognoosid kosmosevaldkonnast, uurimismeetoditest ning tehnoloogiast. Toodi esile kosmose saastamise ja kosmoseprügi loomise pikaajaline mõju inimese elule Maa peal. Selgitati, miks on kosmos inimese eluks kõlbmatu ning vaenulik keskkond ja arutleti, mis juhtub siis, kui elu Maal pole enam võimalik. Õppepäeva jooksul tegid õpilased rühmatöid stellaariumi materjalide abil, mis lõppesid väikeste ettekannetega, võistlesid oma teadmistega Kahoot testis (parimad Kertu Saul, Meeli-Mari Napp ja Brita-Stiina Sarv – palju õnne!), tutvusid tähistaevaga simulatsiooniprogrammi abil ning näidati ka põhjamaade suurimat teleskoopi. Päev lõppes praktilise tööga – kokku pidi saama töötav Galilei teleskoop.

Programmi läbiviijad kiitsid väga Viimsi õpilaste gruppi nende asjaliku töösse suhtumise poolest, eriti meeldis, et kõik tegid kaasa ja panustasid – kuulasid, küsisid. Aitäh teile!