You are currently viewing Viimsi Gümnaasiumi kõnevõistlus

Viimsi Gümnaasiumi kõnevõistlus

17. märtsil 2023. aastal toimus Viimsi Gümnaasiumis vabariiklik internetipõhine kõnevõistlus teemal ON VAJA MIDAGI, MIS MEID KESET TÜHJUST HOIAKS…” (Karl Ristikivi).

Kõnevõistluse eelvooru laekus 35 kõnet kuuest gümnaasiumist. Lõppvooru kutsus žürii (Kaidi Kolsar, Külli Täht, Kirsi Rannaste, Ülle Pinnonen, Ülle Hermlin, Marie Udam, Heleriin Lass)  12 kõnelejat, kes esitasid 17. märtsil oma eelvooru saadetud kõne. Lisaks sellele said kõik osalejad ülesande ette valmistada 1-minutiline kõne teemal “Kellele või millele rajaksin ausamba?” ning see esitada.

Žürii, kuhu kuulusid Viimsi Kooli eesti keele ja kirjanduse ning kõne- ja väitlusõpetaja Liis Remmel, Viimsi Püha Jaakobi kiriku õpetaja Mikk Leedjärv ja Viimsi Gümnaasiumi õpetaja Emily Bruus, tegi pärast pingelist arutelu teatavaks lõppvooru tulemused. I koha saavutasid Viimsi Gümnaasiumi õpilane Meribel Kuusik (juhendaja Külli Täht) ja Saaremaa Gümnaasiumi õpilane Helis Luks,  II koha pälvis Raina Kolk Saaremaa Gümnaasiumist. Kolmas koht kuulus Linda Rebasele Viimsi Gümnaasiumist (juhendaja Kirsi Rannaste). 

Kõnevõistlust modereeris Viimsi Gümnaasiumi õpilane Daniel Kiwan. Oma esinemisega elavdasid kõnevõistlust  Eva-Riin Järve  ja Birgit Kask Viimsi Gümnaasiumist.

Täname kõiki kõnevõistluse lõppvoorus osalenud õpilasi ja nende juhendajaid. Viimsi Gümnaasiumist osalesid kõnevõistluse lõppvoorus veel Kertu Laur (juhendaja Külli Täht), Raneli Orman (juhendaja Ülle Hermlin), Hetli Ilves ja Iko Marten Kiisler (juhendaja Kirsi Rannaste), Saaremaa Gümnaasiumist Roos Marie Karmel Pšenitšnaja (juhendaja Anni Haandi), Paide Gümnaasiumist Elisa Marleen Trummal (juhendaja Ülle Rohtma), Viljandi Gümnaasiumist Joonas Jürine (juhendaja Vilma Härmik), Tabasalu Gümnaasiumist Tom Morten Musting (juhendaja Andreas Viikvald).

Kõnevõistluse korraldamist koordineeris Kirsi Rannaste, abiks olid Signe Rohtla ja Martin Männik.