You are currently viewing G1 õppija Kristelle Kirsimäe astrofotograafia konkursil

G1 õppija Kristelle Kirsimäe astrofotograafia konkursil

Veebruarikuus toimus Tartu tähetornis astrofotograafia konkurss. VGM-st osales oma pildiga Viimsi öötaevast G1 õpilane Kristelle Kirsimäe, kes kutsuti ka autasustamistseremooniale 26. märtsil Tartusse. Auhinnalist kohta küll ei saavutatud, kuid hea kogemus ja tahe järgmine aasta uuesti ning paremini osaleda küll.

Tähetorni astrofotokonkursile laekus 131 fotot, mis on tehtud 2021. või 2022. aastal. Võisteldi kuues kategoorias: Kuu, süvataevas, linna astrofotograafia, päikesesüsteem, tähistaevas ja atmosfäärinähtused; ja kolmes vanuserühmas: kuni 12-aastased, 12–18-aastased ning 19-aastased ja vanemad. Vanimas vanuserühmas esitati 79, keskmises 42 ja noorimas 11 fotot. „Kunagi varem ei ole tähetorni astrofotograafia konkursile nii palju fotosid laekunud. Tore oli näha, et pilte ei tulnud mitte ainult vanadelt tuntud tegijatelt, vaid et meie astrofotograafia valdkonnas on olemas ka arvestatav juurdekasv. Suur hulk fotosid on noorte autorite vanusele vaatamata väga hea kvaliteediga,“ ütles konkursi projektijuht Kärt Soieva (vt 16.40 https://etv.err.ee/1608527506/aktuaalne-kaamera-ilm).

Suur aitäh, Kristelle!
Ingrid Rõigas