You are currently viewing Karl Kukk ja Mihkel Kotta (G2) saavutasid TalTechi Tehnikaolümpiaadil pääsme TalTechi vabalt valitud erialale!

Karl Kukk ja Mihkel Kotta (G2) saavutasid TalTechi Tehnikaolümpiaadil pääsme TalTechi vabalt valitud erialale!

TalTechi Tehnikaolümpiaadil vormistasid G2 noormehed Karl Kukk ja Mihkel Kotta endale vaba pääsme TalTechi vabalt valitud erialale 2023. sügisel!

19. veebruaril toimus TalTachis esimest korda Tehnikaolümpiaad. Inseneriteaduskonna esindajad pakkusid välja huvitavaid rakenduslikke ja loomingulisi ülesandeid, et leida üles just kõige nutikamad noored õpilased Eestis. Ülesannete lahendamiseks oli tarvis tehnilist taiplikkust ja leidlikku mõtteviisi ning häid teadmisi nii matemaatikas, füüsikas kui ka keemias. Olulised ei olnud niivõrd faktiteadmised, vaid probleemide lahendamise ning järelduste tegemise oskus. Osaleda võisid kõik gümnaasiumi astme õpilased.

Olümpiaadi kahekümnel edukamal õpilasel, kes said olümpiaadi tulemuseks vähemalt 60%, on võimalus asuda gümnaasiumi lõpetamise järel õppima TalTechi mis tahes erialale (v.a arhitektuuriõpe) väljaspool tavapärast vastuvõtukonkurssi.

VGM-st oli esinduslik valim – 10 õpilast 61 osalejast üle Eesti!
13. koht ja vaba pääse TalTechi Mihkel Kotta G2
17. koht ja vaba pääse TalTechi Karl Kukk G2
22. koht Andris Taal G2
G2 esindasid veel Eva-Riin Järve, Hanna-Maria Johanson, Luisa Nuka ja G3 esindasid Anders Aruoja, Karel-Oskar Oja, Mattias Kasela, Robin Rio Kreem.

Suur aitäh kõigile ja palju õnne ülikoolikoha võitjatele!
Ingrid Rõigas