You are currently viewing Jaanuarikuu külalislektorid Martin Villig ning Jurgen Daniel Kaasik ja Marten Mätlik

Jaanuarikuu külalislektorid Martin Villig ning Jurgen Daniel Kaasik ja Marten Mätlik

Jaanuarikuu külalislektorid olid superrakenduse Bolt kaasasutaja Martin Villig ning VGMi vilistlased Jurgen Daniel Kaasik ja Marten Mätlik.

Martin Villig on 75 miljoni reisijaga superrakenduse Bolt kaasasutaja 45 riigis Euroopas ja Aafrikas. Ta on olnud ettevõtja 20 aastat ning alustas ja müüs oma esimese startupi 1999. aastal. Varem on ta töötanud juhtivatel kohtadel Skype’is, Fortumos ja NASDAQ Tallinna börsil. Ta on Eesti startup kogukonna juhtfiguur, olles kaasasutanud Eesti Asutajate Seltsi ja Garage48 Foundation , mis korraldab häkatone üle Euroopa. 2018. aastal asutas Martin Villig 1 miljoni euro suuruse Haridusfondi, et anda hoogu uutele haridusalgatustele Eestis. 2020.aastal asutas ta uue põlvkonna platvormil põhineva 200 õpilasega kooli Kood Jõhvi.

Jurgen Daniel Kaasik ja Marten Mätlik on mõlemad Viimsi Gümnaasiumi vilistlased. Nad teenivad aega Tapa 1. jalaväebrigaadis, kus Jürgen Daniel Kaasik on staabi-ja sidekompanii sideseersant ning Marten Mätlik on pioneeripataljonis rühmaülem. Nad rääkisid oma kogemusest ajateenistuses.

Suur aitäh külalislektoritele! Rõõm oli täielikult meiepoolne.