You are currently viewing Kõnevõistluse tulemused

Kõnevõistluse tulemused

14. veebruaril 2020. aastal toimus Viimsi Gümnaasiumis vabariiklik internetipõhine kõnevõistlus teemal „Tänapäeval teavad inimesed kõige hinda ja mitte millegi väärtust“ (O. Wilde).

Kõnevõistluse eelvooru laekus 27 kõnet viiest gümnaasiumist. Lõppvooru kutsus žürii (Kaidi Kolsar, Kristiine Kurema, Külli Täht, Kirsi Rannaste)  15 kõnelejat, kes esitasid 14. veebruaril oma eelvooru saadetud kõne. Lisaks sellele said kõik osalejad ülesande ette valmistada 1-minutiline kõne teemal “Õige sõber kaalub rohkem kui kuld” ning see esitada.

Žürii, kuhu kuulusid Viimsi Kooli eesti keele ja kirjanduse ning kõne- ja väitlusõpetaja Liis Remmel, Viimsi Püha Jaakobi kiriku õpetaja Mikk Leedjärv ja Viimsi Gümnaasiumi õppekorraldusjuht Ingrid Hermet, tegi pärast pingelist arutelu teatavaks lõppvooru tulemused. I koha saavutas Viljandi Gümnaasiumi õpilane Marian Vridolin (juhendaja Vilma Härmik), II koha pälvisid Martin Palmiste Viljandi Gümnaasiumist (juhendaja Juta Klettenberg) ja Jorgen Tiigisoon Viimsi Gümnaasiumist (juhendaja Ülle Pinnonen). Kolmas koht kuulus Liisa Veskile Viimsi Gümnaasiumist (juhendaja Ülle Pinnonen). 

Kõnevõistlust modereerisid Viimsi Gümnaasiumi õpilased Karoliina Konno ja Mattias Tüür. Oma esinemisega elavdasid kõnevõistlust Viimsi Gümnaasiumi etlejad Emili Kelle ja Johanna Hanioja.

Täname kõiki kõnevõistluse lõppvoorus osalenud õpetajaid ja nende juhendajaid. Viimsi Gümnaasiumist osalesid kõnevõistluse lõppvoorus veel Roger Rikberg, Stella-Maria Sillaste, Brenda Pent, Elisa Tamm (juhendaja Kristiine Kurema), Robin Kivirand (juhendaja Külli Täht), Karl August Mikovitš (juhendaja Ülle Pinnonen), Kertu-Liisa Sarap, Ann Margaret Hünerson, Gretel Abner (juhendaja Kirsi Rannaste), Jõgevamaa Gümnaasiumist Eleri Sirel (juhendaja Birgit Käärik) ja Läänemaa Ühisgümnaasiumist Aulike Põllumägi (juhendaja Monika Undo). 

Kõnevõistluse korraldamist koordineeris Kirsi Rannaste, abiks olid lisaks eelpool nimetatutele veel Signe Rohtla ja Martin Männik.

Foto: Tobias Tikenberg