You are currently viewing 20.02 külalislektor on Äripäeva programmijuht Kati Suun, kes räägib läbipõlemisest

20.02 külalislektor on Äripäeva programmijuht Kati Suun, kes räägib läbipõlemisest

Kati Suun avas aastal 2012 teenindusjuhi rollis Kõue Mõisa. Sealt edasi oli ta pea viis aastat EAS ökoturismi EHE kvaliteedimärgisega hinnatud Koolituskodu ehk privaatse coahingumaja omanik ja koolitaja. Kati oli kohviku Rohujuur Tabasalu kaas-omanik, noorte värbamisplatvormi Suvetiimi looja ja sündmuste korraldaja. Kati on ettevõtja, koolitaja ja atesteeritud toitlustuskorralduse spetsialist, kahe lapse ema ja heategija.

Kati Suun kirjutab: “Kõlab kenasti? Aga elus, kus olen palju jõudnud, on ka olnud oma hind. Varsti täitub pea kuus aastat sellest ajast, mil minu elus toimus tõsine läbipõlemine. Nii vaimne kui füüsiline tervis vedas alt. Kui pärast mitmeid kuid taas jalule sain, algas üks pikem naeru ja nuttu täis teekond, kus alustasin üsna tugevalt enesearenguga, õppides erinevaid teraapiavorme, osaledes vähem või rohkem kummalistes enesearenguprogrammides. Algselt küll iseenda, hiljem juba oma töö pärast.

Olen viinud end eriti imelikesse, imelistesse ja kohati piinlikesse olukordadesse, katsetamaks enda mõistuse piire, et ikka endasse sügavamale näha. Muuhulgas astunud Tallinna Ülikooli psühholoogiat õppima, mediteerinud, laulnud muresid välja Indreku muusikateraapias, urisenud Vigala Sassi peale, ulunud naistega täiskuurituaalidel hunte, tagunud Mikk Sarveha šamaanitrumme, mudinud Tai Massaažikoolis tundmatuid, kehakontakti kartvaid inimesi, proovinud rännata ajas tagasi, ja sealt kohe otse tulevikku, selgitanud endale tervisliku toitumise olulisust ja lõpetanud tänu sellele ka muuhulgas oma kokandusõpingud, miilustanud Amazonase taimede kuningannaga, klõbistanud kristalle ja kogenud palju muud vähem või rohkem hullumeelset!

Mingil hetkel aga saabus see punkt, kus uppusin asjade keerukusse. Maakeeli – asi läks ikka korralikult lappama. Miski polnud SEE. Minust sai skeptik. Siiski leidsin endale läbi kogetu just minule sobivad vaimset tervist toetavad teraapiad ja põhimõtted.

Tänaseks olen loonud enda jaoks 4-punktilise “Terve mõistuse tugiprogrammi” milleta kindlasti hakkama ei saaks. Saan teha suuri asju – naudin oma tööd ja saavutusi ja tean, et läbipõlemiseni mina täna enam ei jõua. Olen kohal, olen terve. “