Noortekonverents “Lahe koolipäev”

Kolmapäev, 21. november oli kuue Viimsi Gümnaasiumi õpilase jaoks täiesti teistsugune koolipäev. Nimelt osalesin koos Emily Bruusi, Heleriin Lassi, Kertu Liisa Mooste, Sten Erik Prohhorovi ja Alex Paul Pukkiga Alexela kontserdimajas juba 15. aastat toimuval noortekonverentsil Lahe Koolipäev. Lahe on muidugi vähe öeldud; päev oli huvitav, inspireeriv ja emotsiooniderohke.

Selleaastane teema oli “Aeg kinkida aega” ja kolmes erinevas konverentsiblokis jagasid oma mõtteid ja ajaplaneerimise nippe tuntud Eesti inimesed erinevatest eluvaldkondadest. Esinesid armastatud kirjanik Andrus Kivirähk, lavakooli juht Jaak Prints, moekunstnik Reet Aus, kergejõustiklane Rasmus Mägi ja  Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Vahenumbritena nägime liivakunsti valmimist, erinevaid tantsukavasid ja kaasahaaravaid laule. Millal veel saab kogeda, kuidas terve Alexela kontserdimaja saalitäis noori laulab Stig Rästaga duetti, kui mitte Lahedal Koolipäeval?

Pauside ajal oli meil võimalus tutvuda kümnete Eesti ettevõtete messiboksidega ja sisustada oma aega lahendades nutikusülesandeid, kogudes infot tuleviku õppimisvõimaluste kohta või suhelda ägedate noortega üle Eesti.

Võtsime päevast viimast ja kodupoole kõndides oli kõigil naeratus näol, palju uut motivatsiooni ja meeles Erki Kaikkoneni mõttetera “Kõik läheb mööda.”

 

Lahedal Koolipäeval osalenud tiimi nimel

Hedy Läets