Õpilasvõistluste hooaeg avatud!

Laupäeval, 6. oktoobril osales meie G2 õppija Merilin Radvilavičius Tartu Ülikooli teaduskooli poolt korraldatatud keemiaülesannete lahendamise lahtisel võistlusel, mis toimus üle Eesti korraga Tartus, Tallinnas, Narvas, Kohtla-Järvel, Kuressaares ning Pärnus. Nelja tunni jooksul lahendati 8 ülesannet, mis oma raskusastmelt olid keemiaolümpiaadi piirkonna- ning lõppvooru tasemega.
Merilin võttis oma kogemuse kokku nii: “Kogemuse mõttes oli asi väärt minemist: nägi ära TalTechi meeletult suure õppekompleksi, sai lahendatud olümpiaadi-tüüpi ülesandeid ning teoorias 4h neid pusida. Sain ka neli õppetundi:
1) korda ja vaata ikka materjali üle, ära mine ettevalmistuseta;
2) kui uurid eelmiste aastate ülesandeid ja nende lahendusi, siis vaata õiget vanusegruppi :);
3) alati tuleb meeles pidada desoksüriboosi ja riboosi struktuurvalemeid, sest neid läheb ka sellisel võistlusel vaja teada;
4) kõrgema klassi keemia on omaette pilotaaž, milleni minu huvi ja himu ei küündi. Jään pigem oma viiskude juurde :)”
Täname Merilini õppeaasta õpilasvõistluste hooaja alustamise eest ning soovime kõigile sel aastal osalejatele palju väärtuslikke kogemusi ning positiivseid emotsioone!