You are currently viewing Oluline info vaktsineerimise kohta

Oluline info vaktsineerimise kohta

Hea koolipere ja sõbrad!

Selleks, et peagi saabuvale sügisele võimalikult julgelt vastu minna – käia koolis ja trennis, kohtuda sõpradega, tegeleda hobidega ja nautida meelelahutust – on PARIM LAHENDUS LASTA END VAKTSINEERIDA KOROONAVIIRUSE VASTU. Suur tänu kõigile, kes on seda juba teinud. Teist igaühe panus on oluline selleks, et SAAKSIME HOIDA SÜGISEL EESTI ELU AVATUNA.

Vaktsineerida saavad Eestis kõik alates 12. eluaastast. Kui teha praegu esimene vaktsiinisüst, on veel piisavalt aega, et kooliaasta alguses vaktsineerimiskuur lõpetada.

VAKTSINEERIMINE ON PRAEGU PARIM VIIS ISEEND JA OMA LÄHEDASI LAITSTA. Vaktsineerimine annab nakatumiste hulga kasvades ja uute piirangute rakendumisel palju suurema tegutsemisvabaduse ning lihtsustab igapäevaseid toimetusi – vaktsineeritud inimesed ei pea jääma lähikontaktsena eneseisolatsiooni, saavad lihtsamalt reisida ning külastada üritusi ilma testimata.
Vaktsineerimiskuuri TOIME KESTAB VÄHEMALT AASTA. Vaktsineeritutele antakse ELi vaktsineerimise digitõend, mis kehtib samuti vähemalt ühe aasta ja mida saab kasutada reisimisel ja üritustel

Alaealistel palume vaktsineerima minna koos lapsevanema või seadusliku esindajaga. Vaktsineerima minnes tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument. Kui tunnete end haigena või olete lähikontaktsuse tõttu isolatsioonis, siis tuleb vaktsineerimine edasi lükata. Neid, kes on COVID-19 haigust põdenud, oodatakse vaktsineerima 4–6 kuud pärast tervenemist ja neil tuleb teha vaid üks kaitsesüst.

KUIDAS SAAN VAKTSINEERIMA?
– Kõige lihtsam on helistada telefonil 1247, kust saab infot kõige lähemate vaktsineerimispunktide kohta ja kus saab juba ka kohe aja broneerida. Samuti saab sealt infot ilma eelregistreerimiseta vaktsineerimisürituste kohta.
– Aega on võimalik broneerida digiregistratuuris www.digilugu.ee. Alaealisele saab aja broneerida tema seaduslik esindaja.
– Värske info vaktsineerimise võimaluste kohta (sh kaart) on alati üleval ka veebilehel https://vaktsineeri.ee/covid-19/lahen-vaktsineerima/

VIIMSIS
– Pühapäeval, 25. juulil vaktsineerib Fertilitas viimast päeva Sõle Spordikeskuses (Sõle 40a), vaktsineerida saab ilma eelregistreerimiseta https://www.fertilitas.ee/puhapaeval-25-juulil-vaktsineerib-fertilitas-viimast-paeva-sole-spordikeskuses-sole-40a-vaktsineerida-saab-ilma-eelregistreerimiseta/
– Alates 4.augustist COVID-19 vaktsineerimine Viimsi Raamatukogus https://www.fertilitas.ee/alates-4-augustist-covid-19-vaktsineerimine-viimsi-raamatukogus/

AITÄH!